Don't use your energy to worry. Use your energy to believe.

Reiki school Drenthe

Reiki? Wat is het precies.

Handoplegging, heling, zelfhelend vermogen en universele levensenergie zijn allemaal termen die gelinkt zijn aan Reiki. Mikao Usui, een Japanse Zen boeddhist, werd bekend als de grondlegger en herontdekker van reiki. De leer en de ideeën van Usui hebben zich sindsdien geworteld in onze huidige maatschappij en Reiki staat als een huis. Maar wat is Reiki, en werkt het ook echt?

Reiki is een Japanse geneeswijze waarbij energie wordt doorgegeven door middel van handoplegging. Deze overdracht van energie is een liefdevolle manier om lichaam en geest te helen. Elk lichaam heeft van nature het vermogen om zichzelf in balans te brengen en te genezen. Reiki activeert en versterkt dit helende vermogen. Reiki heeft zowel voor de gever als de ontvanger een helend en ontspannend effect.

Voor reiki, net als voor vele andere alternatieve geneeswijzen is geen wetenschappelijk ‘bewijs’. Wel is er veel onderzoek naar gedaan en de praktijk wijst uit dat reiki werkt. Misschien is het antwoord op de vraag ‘hoe?’ wat vaag omdat wij mensen alles graag met feiten willen onderbouwen. Feit is dat reiki bewezen effectief is. Dat het ondersteunt bij allerlei psychische, mentale en fysieke klachten en dat het ontspant en verlicht.

Maar hoe werkt Reiki dan?

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het doorgeven van energie uit het universum wordt dit vermogen gestimuleerd en kan heling of genezing optreden. Het is een pure, liefdevolle manier om je gezond en gelukkig te voelen.

Reiki is dus in feite niets meer dan het doorgeven en ontvangen van universele levensenergie. Doordat alles energie is, is het onbelemmerd doorstromen ervan onontbeerlijk voor een gezond en gelukkig leven. Een lichaam dat in balans is, is een gezond lichaam en Reiki herstelt die balans daar waar het nodig is. Je kunt het genezing noemen, of heling, of misschien ongrijpbaar. Als je je openstelt voor Reiki, zul je de werking ervan dagelijks kunnen ervaren. Het is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar wel een aanvulling er op.

Kan iedereen Reiki leren?

Ja!! Iedereen kan Reiki leren.En het is niet ook niet moeilijk om het te leren. Je kunt het voor jezelf gebruiken, of om andere mensen te helpen. Na een Reiki 1 cursus beschik je direct over de energie om jezelf te behandelen of om zelf een behandeling te geven. Je kunt Reiki overal toepassen in iedere situatie, het maakt niets uit waar je bent. En als je voelt dat je verder mag gaan op het Reiki pad, dan zul je gaan ervaren hoe eenvoudig het is om zelfs Reiki energie aan situaties en gebeurtenissen te geven.

Ben je enthousiast geworden? En wil jij ook ervaren wat Reiki met je doet? Doe dan mee aan één van onze Reiki cursussen.

.