Reiki

Handoplegging, heling, zelfhelend vermogen en universele levensenergie zijn allemaal termen die gelinkt zijn aan reiki. Mikao Usui, een Japanse zen boeddhist, werd bekend als de grondlegger en herontdekker van reiki. De leer en de ideeën van Usui hebben zich sindsdien geworteld in onze huidige maatschappij en reiki staat als een huis. Maar wat is reiki, en werkt het ook echt?

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het doorgeven van energie uit het universum wordt dit vermogen gestimuleerd en kan heling of genezing optreden. Het is een pure, liefdevolle manier om je gezond en gelukkig te voelen.

Reiki is dus in feite niets meer dan het doorgeven en ontvangen van universele levensenergie. Doordat alles energie is, is het onbelemmerd doorstromen ervan onontbeerlijk voor een gezond en gelukkig leven. Een lichaam dat in balans is, is een gezond lichaam en reiki herstelt die balans daar waar het nodig is. Je kunt het genezing noemen, of heling, of misschien ongrijpbaar. Als je je openstelt voor reiki, zul je de werking ervan dagelijks kunnen ervaren. Het is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar wel een aanvulling er op.

Voor reiki, net als voor vele andere alternatieve geneeswijzen is geen wetenschappelijk ‘bewijs’. Wel is er veel onderzoek naar gedaan en de praktijk wijst uit dat reiki werkt. Misschien is het antwoord op de vraag ‘hoe?’ wat vaag omdat wij mensen alles graag met feiten willen onderbouwen. Feit is dat reiki bewezen effectief is. Dat het ondersteunt bij allerlei psychische, mentale en fysieke klachten en dat het ontspant en verlicht.

Wilt u graag een ontspannen reiki behandeling ondergaan neem dan contact met ons op

Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar info@sakurabynature.nl of bellen naar 0591 619889