Holistische therapie

Holisme is een term die je steeds vaker tegenkomt. In de welzijns- en gezondheidszorg bijvoorbeeld, maar ook in lifestyle- en foodcontext en zelfs in het onderwijs. Maar wat is het nou eigenlijk, dat holisme? En wat kun je ermee?

Laten we meteen stellen dat holisme geen zweverig geloof is. Holisme is een levensovertuiging die goed onderbouwd is en zelfs toegepast wordt in de wetenschap. De naam holisme staat voor ‘geheel’ en is afgeleid van het Griekse Holos. Een holistische visie betekent dus dat je alles als één geheel ziet. En dat maakt holisme tot een interessant item: allesomvattend, non-dualistisch en bovenal verbindend. Holisme gaat er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat, doordat alles bestaat uit systemen. Bij een systeem kun je denken aan grotere gehelen als een maatschappij, ook collega’s, families, vriendengroepen en klasgenoten vormen een systeem, net als een kudde dieren, een liefdesrelatie. Dat brengt ons bij de betekenis van holisme: ‘allesomvattend’.

Als holistisch therapeut ga ik ervan uit dat alles met elkaar in verbinding staat.Ik kijk naar de mens vanuit de vijf verschillende niveaus: fysiek (lichaam), mentaal (gedachtes, patronen en overtuigingen), emotioneel (emoties), energetisch (chakra's, energieveld, prikkels) en spiritueel (dieper liggende betekenis). Als holistisch therapeut is er bij mij minder focus op de klacht zelf, mijn aandacht ligt meer op de oorzaak van de klacht.

Als holistisch therapeut reflecteer ik uitgebreid met je op je hulpvraag. Dat doen we in gesprek en met heel diverse oefeningen, maar ook vaak op de behandeltafel met behulp van energetisch werk, visualisaties, systemisch werk en lichaamswerk. Altijd intuïtief, liefdevol en vanuit veiligheid.

Ben jij op zoek naar begeleiding in je persoonlijke proces?

Heb jij behoefte aan een innerlijke reis? Wil je graag ontdekken wat er speelt bij jou? Je overtuigingen heroverwegen? Oude pijn omarmen en er kracht uit halen? Gun jij jezelf een proces van innerlijke groei en meer bewustzijn?

Ik ondersteun je graag in dit proces.

Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar info@sakurabynature.nl of bellen naar 0591 619889